Mijmeringen

Waar ben ik mee bezig? Dat vraag ik mezelf geregeld af.

Ik heb zoveel dromen, wensen en ideeen in mijn hoofd. Dingen die mij gelukkig(er) zouden maken. En toch. Doe ik er niets mee. Ik spendeer mijn dagen aan ‘nutteloze’ dingen, die me niets brengen.

Boodschappen doen, kinderen op school halen/brengen, een beetje huishouden. En mijn energie is op. De rest van de tijd vul ik met nutteloos internetgedrag. Plaatjes kijken op 9gag. Facebookspelletjes. Netflix. Terwijl ik het doe, verveel ik me al. Maar het is zo’n routine/gewoonte, dat het moeilijk is het te doorbreken.

Ik word er moe van. Moe dat er nooit iets gedaan komt. Moe dat mijn leven ‘stilstaat’. Moe dat ik niet de persoon ben die ik graag zou willen zijn. En van al dat moe, word ik chagerijnig. Ik doe bits naar mijn vriend, word kwaad om kleine dingen naar mijn kinderen, en negeer mijn vrienden. En weer ben ik dan niet de persoon die ik wil zijn.

Ik stel mezelf keer op keer teleur. Steeds maar weer maak ik plannen, die ik niet waar maak. Steeds maar weer kom ik mijn eigen verwachtingen niet na. Mijn zelfvertrouwen en mijn zelfbeeld kelderen, waardoor ik nog minder zin heb om iets aan te pakken. Het is een visieuze cirkel, een negatief spiraal. Negatief gedrag leid tot negatief denken wat weer leid tot nog meer negatief gedrag.

Ik heb vaak gedacht dat er iets mis met me is. Maar dat is er niet. Ik kan niets of niemand de ‘schuld’  geven van mijn situatie. Ik ben gewoon snel moe, en eigenlijk heel lui. Als ik iets wil veranderen, dan moet ik mezelf veranderen. Maar hoe doe je dat? Stapje voor stapje ja. Ook al zo vaak geprobeerd. Tegen de tijd dat ik bij stapje drie ben, heb ik alle motivatie en energie al weer verloren. En dan begint de cirkel weer opnieuw….

Meestal, als ik dit soort gedachten even in een blogje typ, voel ik me meteen beter. Zet ik de computer uit en ga aan de slag. Maar het lijkt niet meer te werken. Het verdrietige gevoel gaat er niet van weg vandaag.

Jemig, wat een depressief bericht vandaag. Blijkbaar moest het er even uit. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu moet doen. Want dat ik even actie moet ondernemen staat wel vast. Ik houd jullie op de hoogte 🙂

Advertenties

Een gedachte over “Mijmeringen

  1. Ramona zegt:

    Naar mijn gevoel is jouw internet gebruik de sleutel. Ik heb mijn werk mail gewoon uitgeschakeld thuis, leg de WiFi slechts op vaste tijden nog aan. Want daar kruipt zoveel energie in, nog meer dan dat er tijd in kruipt. Na 3 weken ongeveer merkte ik op dat ik weer mijn blije, springerige zelf ben geworden. En nog steeds gaat het verder de goede kant op. In het begin echt bewust niet naar een onaneer toestel grijpen! Leg die dingen in een andere kamer! Want hoe je het ook draait of keert, is dit een verslaving. Succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s