Mijmeringen #2

Ik heb nogal last van writers block. Ik wil zo graag hele pagina’s vol typen met leuke stukjes. En ik heb ook best wel wat ideeen op papier en in mn hoofd. Maar het komt er niet uit.

Vaak begin ik enthousiast aan een blogpost, om vervolgens na twee of drie alinea’s te denken ‘ach, wie interesseert dit nou?’. En dan verwijder ik alles wat ik al getypt had, en schrijf die dag (weer) geen blog.

Het heeft voor een groot deel te maken met mijn negatief zelfbeeld denk ik. Maar ook eigenlijk met het onderwerp van mijn blog; gewone dingen. Wanneer ik een stukje wil typen over de belevenissen van mijzelf of mijn kinderen, dan  denk ik al snel dat het toch voor niemand interessant is. Wat voeg ik nou toe? Niks eigenlijk.

Ik heb mijn eigen stem nog niet gevonden denk ik. Of misschien ben ik gewoon te kritisch op mezelf, en moet ik niet meteen alles afkeuren. Maar om dan maar mijn hele site vol te gooien met nutteloze stukjes tekst? Dat lijkt me ook niet de bedoeling. Dan voeg ik ook niets toe.

Ik zou graag interessant willen zijn. Maar hoe kan ik voor anderen de moeite waard zijn, als ik mezelf niet eens de moeite waard vind?

Mijn blog heeft deze week een hoog dagboek-gehalte. Maar het helpt me wel. Zoals nu. Door deze mijmeringen op te schrijven, komt ik weer tot een aantal interessante zelf inzichten. Om deze blog leuk te kunnen maken en houden, zal ik eerst aan mezelf moeten gaan werken. Zelfvertrouwen en zelfbeeld omhoog brengen. Uit de put, en de wereld in. Zoiets. Klinkt het nog logisch?

Dat is nog zo’n nadeel van een dagboekpost. Naast het feit dat het eigenlijk niet zo interessant is voor anderen, is het vaak een hak-op-de-tak verhaal waar geen touw aan vast te knopen is.

Ik beloof dat dit voorlopig de laatste dagboekpost zal zijn. In ieder geval deze week 🙂 Maar ik blijf wel posten over mijn voortgang in mijn zelfontwikkeling enzo. Dat lijkt me dan wel weer een geschikt onderwerp voor een blogpost….

Bedankt voor het lezen!

 

Advertenties

Een gedachte over “Mijmeringen #2

  1. Ramona zegt:

    Ik had op je vorige mijmering geantwoord, ik zie het niet terug. Zou minder internetten niet de sleutel zijn denk je? Enkel nadat de kids slapen internet aanzetten. Even afkicken en dan krijg je tonnen energie en zeeën van tijd in de plaats! Succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s