Mama Challenge #2 Doe een buitenactiviteit – Dagje Blijdorp

Het is alweer een aantal weken geleden dat ik mij aanmeldde voor de MamaChallenge. Heel enthousiast plaatste ik toen meteen de eerste opdracht. En daarna werd het stil. Maandag begint hier de school alweer, en helaas heb ik deze vakantie veel minder gedaan dan ik zou willen. Ik had geloof ik een beetje tijd nodig om op te laden. Zelf heb ik twee weken vakantie gehad, en nu deze ook bijna om zijn, voel ik me nog steeds niet mezelf.

Omdat ik het toch wel een beetje karig vind om maar 1 van de tien opdrachten gedaan te hebben, komen er nog wel een paar challenge blogposts online. Andere regio’s hebben nog wel vakantie, dus het mag nog wel vind ik ūüėČ

Blijdorp

Via ticketveiling.nl had ik kaartjes gekocht voor de avondopening van Blijdorp, en afgelopen woensdag was het zover. Vanaf 4 uur mochten we het park in, en hij zou tot 10 uur open zijn. Van tevoren was ik bang voor een korte avond, door twee vermoeide, vervelende kinderen. Maar ze hebben zich voorbeeldig gedragen, en we zijn tot ongeveer half 9 gebleven.

Naar de dierentuin met een peuter en een kleuter is een aparte gewaarwording. Ik heb goed kunnen merken dat kinderen echt hun eigen leefwereldje hebben. Dingen die ik mooi vind om te zien, krijgen van hen geen aandacht. En de dingen waarvan ik denk ‘mwah’, die vinden zij dan weer machtig interessant.

23

Mijn zoons vonden eigenlijk √°lle dieren¬†leuk om te zien. Met een lichte voorkeur voor grote of gevaarlijke dieren. Olifanten, leeuwen, tijgers en het nijlpaard waren favoriet. En de pingu√Įns. Die vond peuterzoon zo leuk, we stonden zeker tien minuten te kijken. Dat is een vrij lange aandachtspanne voor een peuter.

En je kan het verwachten, maar ook de speeltuintjes waren favoriet. Kinderen moeten gewoon af en toe hun energie kwijt, en ze mochten dan ook regelmatig even klimmen en klauteren. En wat doet peuterzoon dan? In de zandbak!

21

Wat ik een klein nadeel vind aan Blijdorp, is dat het park nogal onoverzichtelijk is. Er is volgens mij niet één route die je kan lopen om alles te zien. Ik heb hem in ieder geval niet kunnen ontdekken.

Aankopen

Omdat we in de middag/avond geweest zijn, moesten we natuurlijk eten in het park. Voor een dagje uit neem ik meestal een grote zak broodjes mee, maar ’s avonds willen we toch graag iets warms. Zoals gebruikelijk is er dan niet veel keus in zo’n park. De jongens kregen een patatje, Vriendje nam een portie sate en ik koos voor de variatie voor een broodje warme beenham. Ik vond de kwaliteit en portiegrootte gewoon goed. Natuurlijk is het geen vijf sterren eten, maar voor een dagje uit was het prima.

Als wij een dagje uit gaan, mogen de kinderen meestal iets uitzoeken in de cadeauwinkel. Ik kan mij herinneren dat mijn ouders vroeger altijd zeiden dat die winkeltjes zo ontzettend duur waren. Maar als ik ze nu vergelijk met gewone speelgoedwinkels, zijn ze eigenlijk ongeveer even duur.

Peuterzoon koos voor een giraf masker en een pingu√Įn knuffel. Kleuterzoon kreeg een leeuwmasker en een giraf schrijfsetje. Ik was ongeveer 20 euro kwijt hieraan.

22

Ik heb een leuke dag gehad in Blijdorp. Het is een cliché, maar het is gewoon waar. Als je kinderen het naar hun zin hebben, heb je het zelf ook leuk.

 

Een paar andere Mama’s die deze challenge uitvoerden:

Birgit ging naar dierenpark amersfoort

Cindy ging naar de kermis

Fleur ging naar Werfpop

en Merel ging ook naar Blijdorp

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s