Hoe ging mijn 30 dagen challenge?

Een maand geleden zag ik een TED talk over je leven verbeteren in 30 dagen. Ik raakte er enthousiast van, en besloot het ook te proberen. Ik was zelfs zo enthousiast, dat ik er twee tegelijk wilde doen. Twee piepkleine dingetjes toevoegen aan mijn dagelijkse routine om mijn leven iets te verbeteren. Dat zou mij wel lukken.

Mijn zelfgekozen challenges waren:

 • elke dag 2,5 liter water drinken
 • elke dag een smoothie van vers fruit en groenten drinken.

Voor de water challenge had ik de eerste dag meteen een app op mijn telefoon gezet, waarmee ik mijn voortgang bij kon houden. De eerste week ging het nog niet zo goed. Ik dronk wel meer water dan ervoor, maar de 2,5 liter haalde ik nog niet. Op dag 8 en dag 9 heb ik 2,5 liter water gedronken volgens de app. En daarna ging het al bergafwaarts. En vanaf dag 14 heb ik niet eens meer naar die app gekéken. De drink meer water challenge is dus hopeloos mislukt.

Voor de smoothie challenge veegde ik het stof van mijn blender, en kocht ik veel vers fruit. Het maken van smoothies heb ik beter volgehouden dan het water drinken. De eerste 2,5 week heb ik dagelijks twee grote glazen (ongeveer een halve liter) aan smoothie gedronken. Toen gingen we een dagje uit en sloeg ik een dagje over. De dag daarna maakte ik ’s avonds een blender vol, waarvan ik de ene helft meteen dronk en de andere helft de volgende ochtend. Dus had ik twee dagen een halve portie. De volgende dag heb ik nog één keer een twee glazen gedronken, en daarna was de motivatie weg. Ik heb de smoothie challenge dus 3 weken volgehouden, in plaats van een maand.

Ik ben nu een week geleden gestopt ermee. En ik merk het verschil. Toen ik wel water en smoothies dronk, had ik meer energie. Kon ik makkelijker mijn bed uit komen en had ik minder trek in zoetigheid.

Daarom heb ik besloten om het gewoon nog een keer te proberen. Maar dan niet twee tegelijk. Keer op keer trap ik weer in diezelfde val. In mijn enthousiasme wil ik teveel tegelijk doen. Niet te ongeduldig zijn, en gewoon 1 klein dingetje per keer veranderen. Me daar aan houden is zóó moeilijk 🙂

Deze maand ga ik elke dag een smoothie drinken. Eentje maar, en geen hele blender vol. Geen extra druk om een grote hoeveelheid te drinken, en ook het water laat ik achterwege. Dan moet ik het gewoon vol kunnen houden!

 

Doen jullie wel eens zo’n soort challenge om jezelf uit te dagen?

Advertenties

2 gedachtes over “Hoe ging mijn 30 dagen challenge?

 1. schervenbrengengeluk zegt:

  Herkenbaar, die challenges waar je vol goede moed aan begint en die dan toch weer niet lukken! Maar je kunt er ook anders naar kijken: het is je gelukt om gedurende twee weken meer water te drinken en je hebt ook nog 3 weken smoothies gedronken. Daarna had je even een dipje, maar heel goed dat je het nu toch weer oppakt. Niemand die zegt dat een challenge meteen goed moet gaan. Daar is het ook een ‘challenge’ voor toch 🙂

  Like

  • opnr16 zegt:

   ‘Vroeger’ zou ik inderdaad alleen het negatieve gezien hebben: Het is niet gelukt. Maar tegenwoordig probeer ik me meer op het positieve te richten. Zoals je al zegt: ik heb het een aantal weken wél volgehouden, en daar de positieve effecten van gemerkt.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s